Categorieën
Analytics

Help ik wil van die spam af

Je wordt er echt helemaal gek van! Al die spam in je Google Analytics cijfers. Dan denk je heerlijk veel traffic te hebben behaald maar dan blijken je cijfers vervuild te zijn met spam. Google Analytics doet er zelf standaard niets tegen. Hiervoor moet je toch echt zelf aan de bak. Helaas is er één groot nadeel. Google heeft nog steeds geen filter kopieer mogelijkheid en in ons geval betekend dat heel veel werk (veel filtes en veel websites). Daarom een quick tip!

Uitsluiten middels filters

Het uitsluiten van de spam middels filters is optie 1. Standaard maak ik altijd een property met ruwe data. Of te wel data die echt alles bevat zonder er aan te schaven. Op een kopie hiervan plaats ik filters. Zo ook mijn spam filters:
[image size=”huge” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/05/remove-spam-ga-filteroverzicht.png” alt=”Het lijstje van spam filters wordt aardig groot” width=”920″ height=”307″ class=”alignnone size-full wp-image-3807″]

Als we het filter in detail bekijken dan kom je tot het volgende:
[image size=”huge” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/05/remove-spam-ga-filter-detail.png” alt=”In detail de filter voor spam verwijderen” width=”399″ height=”481″ class=”alignnone size-full wp-image-3809″]

Uitsluiten middels segmentatie

Wil je snel het bezoek uit GA filteren zonder blijvende gevolgen dan kan je aan de slag met de segmentatiefunctionaliteit. Dit zijn filters die toegepast worden zonder dat ze iets opslaan. Het voordeel is dat dit te delen is en dus makkelijk is op te slaan in je eigen inlog en makkelijk op meerdere sites is toe te passen. Omdat we graag onze lezers willen helpen delen we hierbij onze segmentatie “Sessions Without Spam“. We blijven dit segment continue verbeteren dus handig om te gebruiken. Zie bij ons het verschil in een bepaalde periode:
[image size=”huge” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/05/het-verschil-sessies-metzonder-spam.png” alt=”Sessies met en zonder spam” width=”1072″ height=”161″ class=”alignnone size-full wp-image-3808″]

Voor meer informatie zoek dan eens in Google op op de url van de spam robot in combinatie met Google Analytics. Je komt dan een heel eind. Voor duidelijke uitleg kijk dan eens op PartnerinContent.nl.

Op naar een spamloos leven :)

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.