Categorieën
Video Marketing

Populaire YouTube video direct in zoekresultaten

[image size=”small” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/03/video-direct-in-zoekresultaten.png” /]Google blijft experimenteren met het beter aan laten sluiten van zoekresultaten bij de zoekvraag. Zo wordt het steeds lastiger om een goede positie te verkrijgen, maar als je hem hebt dan pluk je er ook volledig de vruchten van. Nu worden ook al YouTube video’s direct in Google zichtbaar.

Waarom doet Google dit? De meest logische gedachten is het makkelijker maken voor de gebruiker. Je geeft met je zoekopdracht aan dat je, in mijn voorbeeld, op zoek bent naar een liedje. Dan wil je waarschijnlijk dit liedje luisteren en daar heeft Google YouTube voor. Om het dan makkelijker te maken en je een extra klik te besparen, embedden ze de player in de zoekresultaten.
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/03/video-direct-in-zoekresultaten.png” /]Een extra andere test:
1. We zoeken op “avond” (het mooie nummer van Boudewijn de Groot). We krijgen nog geen video te zien:
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/03/avond-zonder-boudewijn.png” alt=”Avond zonder Boudewijn” /]


2. We zoeken verder en typen er een “b” bij en zie wat er gebeurd:
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/03/avond-met-boudewijn.png” alt=”Avond met Boudewijn” /]


Na een onderzoekje blijkt dat een zoekresultaat uit YouTube “embed kan worden in Google” wanneer je video het meeste is bekeken in YouTube. Zaak is dus om naast goede content bij je video er ook voor te zorgen dat je op belangrijke zoektermen mee gaat liften. Want scoor je goed in YouTube dan is het geweldig als je het zoekvolume in Google even mee kan pikken.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.