Categorieën
Webmastertools

Google webmastertools toont oude historie

De Google webmastertools zijn voor iedere website eigenaar cruciaal. Eigenlijk is dat na het plaatsen van Google Analytics direct de tweede actie als je website live staat. Koppelen! Want zo blijf je beter op de hoogte van interessante informatie. Denk aan zaken als crawlen, indexeren, links, zoektermen. In mijn ogen is geen webmastertools dus ook not done.

Nu was ik deze week bezig met een nieuwe site en daarvoor ging ik ook de Google Webmastertools koppelen. Wat gebeurde er. Ik zag oude gegevens, de link naar de oude XML sitemap, externe linkteksten. Kortom dit domein was al ooit in gebruik geweest. Dat is mooi want dan heeft het al mooi historie opgebouwd. Gelijk onderzocht bleek het een site te zijn die in december opgezegd was.

Hieronder zie je dat de site in 2014 reeds geïndexeerd is geweest:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/01/webmastertools-indexering-history.png” size=”huge”]

Hieronder zie je dat er al links zijn opgebouwd in het verleden:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2015/01/webmastertools-history.png” size=”huge”]

Toen ik het ontdekte, bij de XML sitemaps, was ik te snel met het verwijderen alvorens ik een screenshot kon maken. Anders had ik nog een mooi voorbeeld gehad. Stom!

Zou Google bewust deze oude informatie actief laten? Of is het toch verstandig om je gegevens van te voren (voordat je een domein opzegt) te verwijderen. Wie heeft hier ook al ervaring in opgebouwd?

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.