Categorieën
SEO

Zoekbox binnen de zoekresultaten

Eindelijk een Nederlandse versie van een oud bericht De zoekbox in de zoekresultaten. Helaas te weinig tijd om er dagelijks mee bezig te zijn (van baan wisselen heeft ook nadelen :)) maar toch leuk om te zien hoe er in vier jaar tijd veel veranderd is. Of is Google nu zo traag.

Huh een zoekbox in de zoekrultaten?

Je zal vast denken, huh een zoekbox, ja zoeken in de zoekresultaten. Dit is wel een gigantische mooie toevoeging als je deze hebt ontvangen. Het is voor bezoekers namelijk extra lokkend om op je zoekresultaat te klikken of om de zoekbox te gebruiken:
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2014/09/zoekbox-in-zoekresultaten.png” align=”center”]

Hoe krijg je nou zo’n zoekbox?

Deze vraag zou ik best beantwoord willen hebben. Wat me opvalt is dat bij Historisch Nieuwsblad op de homepage een grote zoekbox binnen de content aanwezig is:
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2014/09/homepage-historisch-nieuwsblad.png” align=”center”]

De sourcecode is niet bijzonders (geen bepaalde Google tagging/naming):
[image size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2014/09/sourcecode-zoekbox-historisch-nieuwsblad.png” align=”center”]

Een grote website wordt beloond

Volgens eerdere berichten uit 2008 en 2010 krijg je een dergelijke zoekbox pas als je een grote website bent. DutchCowboys.nl, Centraal Beheer Achmea of Voetbalzone hebben deze zoekbox niet maar sites als Dumpert, MarketingFacts, Voetbal International en dus ook Historisch Nieuwsblad wel. Er is dus nog een beetje willekeur in wat een ‘grote websites’ is. Wat is jullie mening over een grote website?

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.