Categorieën
UPPERsearch algemeen

Hoe Social Media snel kan helpen

[image class=”alignright size-thumbnail wp-image-3642″ alt=”Trein” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/trein-stilte-coupe.jpg” size=”small”]Dat Twitter of Facebook als Social Media tool effectief kan zijn bij het ondersteunen van uw zakelijke uitingen weten we. Maar dat ik met behulp van Twitter binnen 1 uur een onbekende heel gelukkig kan maken wist ik nog niet.

Mijn persoonlijke ochtend

Vanaf centraal station van Utrecht liep ik heerlijk in het ochtendzonnetje van hartje Utrecht vanwege een teamoverleg van VBK’s afdeling Online Marketing. Tijdens de wandeling met mijn muziekje op en de GPS van de iPhone aan (vanwege de route) zag ik op de grond een pasje liggen. Omdat ik het zelf erg vervelend vind wanneer je iets verloren bent en het niet meer terugkrijgt had ik besloten om te kijken wat voor een pasje het was. Het bleek een NS jaartrajectkaart te zijn. Eentje voor een behoorlijke afstand (Amsterdam Centraal – Houten) en die nog een paar maanden geldig was. Eentje die iemand dus vandaag nodig had om haar reis te kunnen volbrengen.

Wat doe je in zo’n geval? Je kan de kaart, zoals netjes achterop staat vermeld, terug sturen naar de NS. Je kan het pasje terug leggen op straat en denken dat iemand anders het oplost. Nee dat is geen optie. Ik besloot om de webcare van de NS in te schakelen. Dus startte ik met de volgende tweet:
[image size=”huge” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/tweet-nsjaartrajectkaart-gevonden.png” align=”center”]

Enkele minuten later kreeg ik al response van de NS Webcare of ik de kaartnummer naar ze wilde sturen zodat ze contact konden leggen met de rechtmatige eigenaresse. Zo gezegd zo gedaan…een direct message via Twitter naar @ns_online. Ben benieuwd…

Inmiddels aangekomen op mijn bestemming kreeg ik weer een berichtje van de NS. Of ik mijn telefoonnummer wilde delen zodat de eigenaresse mij kon bellen. Omdat ik niet de beroerdste ben en al vergevorderd was in mijn doel om de pas snel terug te bezorgen heb ik ook hier mee ingestemd. Tring…telefoon! Een aardige vrouw belt me op. Ze was nog in Utrecht en niet ver van mij vandaan. Nadat ik mijn locatie had doorgegeven belde ze nog geen kwartier later aan. Ding dong… een hele blije onbekende vrouw nadat ze haar treinkaart weer terug had.

De kracht en snelheid van Twitter

Samengevat was binnen het uur met slechts een aantal korte berichtjes en één telefoontje de gevonden pas weer bij de eigenaar. Daar kan geen post of ander middel tegenop! Dit is weer eens een andere manier om social media op een goede manier in te zetten! Ook een compliment aan de NS toe die dus een accurate webcare afdeling hebben opgericht. Zonder hun hulp was het allemaal niet gelukt. Laten we dus allemaal @ns_online toevoegen aan onze twittervrienden.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.