Categorieën
Analytics

Google Analytics beheerders instellingen vernieuwd

Als je veel met Google Analytics moet werken zoals ik voor VBK dan heb je af en toe zo iets van kan dat niet anders. Kan dat kopiëren van een profiel of filter niet eenvoudiger. Als je veel accounts beheerd en er veel moet tussen klikken wanneer je bij de instellingen zit kost dit veel tijd. Vandaag was ik de gelukkige met de volgende melding:

[image align=”center” size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/nieuwe-analytics-beheer-melding.png”]

En als je dan verder kijkt wordt je pas echt gelukkig. Je ziet dat de schermen helemaal anders zijn opgebouwd. Google Analytics werkt nu van links naar rechts. Het hoogste niveau (je account) staat links, gevolgd door je property en daarna je profiel.

[image align=”center” size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/nieuwe-opzet-google-analytics-beheer.png”]

Het is dus heel eenvoudig om van je filter op profiel met statistieken naar je property ‘webhop’ -> profiel ‘ruwe data’ -> filters te gaan. Wanneer je op een bepaalde eigenschap klikt voor de bewerking / detail ervan dan schuift de boel gewoon aan de kant en krijg je de eigenschappen te zien:

[image align=”center” size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/gedetailleerde-elementen-sneller-zichtbaar.png”]

Verder is er nog veel meer veranderd in deze update. Zo zijn de rechten van gebruikers vernieuwd. Wat je allemaal kan en hoe die rollen eruit zien, dat weten we nog niet maar dat het interessant is om uit te zoeken…dat wel:
[image align=”center” size=”large” src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2013/08/gebruikers-rechten-anders-instellen.png”]

Wanneer we meer leuke vernieuwde zaken ontdekken houden we je hier op de hoogte dus blijf het blog van UPPERsearch.nl volgen. Ow ja en mocht je door screenshot “twee” nieuwsgierig zijn geworden? Inferno, van VBK, is echt een te gek boek en kan je bestellen op boekenwereld.com.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.