Categorieën
Zoekmachinemarketing

Goud voor Ranomi maar niet voor haar website

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/08/kromowidjojo-wint-goud.jpg” size”small” align=”right”]Terwijl Ranomi Kromowidjojo olympisch goud op de Olympische Spelen van Londen heeft gehaald spettert Twitter vol lof, felicitaties en meer! Omdat zo’n prestatie uiterst knap is wilde ik meer over Ranomi weten. En waar doe je dat? Juist! Via Google …

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/08/20120802-225653.jpg” size=”large”]


En dan kom je op het eerste zoekresultaat terecht. Helaas vette pech een 401 error! Geen goud voor ranomi.nl! Wat kan hier de oorzaak van zijn? Zijn ze de website aan het updaten? Is er een storing vanwege de vele bezoekers richting de website?

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/08/20120802-225815.jpg” size=”huge”]

Ik weet het niet maar het maakt me wel heel erg nieuwsgierig! Voorlopig moeten we het dus nog maar even met WikiPedia doen!

[update 3 augustus 2012]
Een dag later na de winst van Ranomi is de website nog steeds niet te benaderen. Het resultaat is dat Google nu WikiPedia op de eerste positie heeft geplaatst. Dit komt omdat de WikiPedia pagina weer is geupdated met de gouden medaille. De website van Ranomi is gezakt naar de vierde positie.

[update 5 augustus 2012]
inmiddels is de website uit de top 10 verdwenen. Jammer want zo verliest Ranomi haar invloed op de resultaten in Google. Gelukkig pakt ze 2x goud maar hoe zou het beeld zijn geweest van de resultaten als ze verloren had? Je wilt er altijd voor zorgen dat je zelf zo veel mogelijk de regie hebt over wat Google weergeeft.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.