Categorieën
SEO

Voorkom script errors op je website

Vandaag was ik op zoek naar het telefoonnummer van een Electro World vestiging. Omdat ik Google sneller vind dan de website zelf maak ik gebruik van de zoekfunctionaliteit van Google. Door te zoeken op ‘electro world cuijk‘ zou ik verwachten snel het telefoonnummer te zien, helaas was dit fout gedacht. Ik kreeg een negatief zoekresultaat te zien dat errors van PHP liet zien en dit trok mijn aandacht:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/07/zoekresultaat-electroworld-cuijk.png” align=”left” size=”huge”]

Dit is een duidelijk signaal dat er al een tijdje iets niet goed staat op de website en dat dit niet iets is van een uurtje. De cache van Google verteld me dat de pagina op 28 juni (ruim een week geleden) ook al de fout bevatte.
Hoe komt Google hier nu aan? Het is mogelijk om in je apache webserver in te stellen dat mysql scripts of andere PHP instructies, die niet goed uitgevoerd kunnen worden, wel of niet weergegeven dienen te worden. Dit doe je door een flag in te stellen bijvoorbeeld in je htaccess file: php_flag display_errors off
Blijkbaar heeft Electro World dit niet gedaan waardoor foutmeldingen op de website weergegeven worden. Google leest deze code ook uit en beschouwd het blijkbaar als belangrijkste content (omdat het bovenaan de source code staat):
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/07/electroworld-php-errors.png” align=”left” size=”huge”]


Naast dat deze fouten niet optimaal zijn voor je zoekresultaten is het ook nog eens gevaarlijk voor hackers. Deze kunnen aan de hand van de foutmeldingen mogelijk proberen in te breken op je bestanden. Nu ben ik geen hacker dus maakt het mij ook niet uit maar van een grote retailer vind ik het toch slordig dat dergelijke fouten op de website staan.

Tip van de dag: Voorkom errors op je site zodat Google ze niet kan lezen en indexeren!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.