Categorieën
SEO Webontwikkeling

Marion Pauw heeft een nieuwe website

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/07/marion-pauw.png” alt=”” size=”small”]Vorige week dinsdag (26 juni 2012) is de website van topauteur Marion Pauw (Ambo Anthos) live gegaan. Ontwikkelaar Level Level uit Rotterdam heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het ontwerp te ontwikkelen voor WordPress. Een verstandige keuze om WordPress als CMS te gebruiken. Dit omdat voor auteurs een blog het meest handige is om nieuws te schrijven.

Omdat de vorige website van Marion in ASP is geschreven is voor de migratie van de website een aantal stappen genomen. Deze stappen zijn deels al doorgevoerd om de vindbaarheid en vooral ook de aanwezigheid van de website in Google en andere zoekmachines te verbeteren:

Server van IIS naar PHP van shared hosting naar dedicated hosting.

De nieuwe webserver waar de website op gehost wordt is een eigen dedicated webserver van VBK. Doordat we weten welke websites hier op draaien kunnen we de betrouwbaarheid van de sites op de server waarborgen. Dit element telt mee voor Google om je website een goede plek te geven.

Redirect sitelinks en overige zoekmachinelinks

Sitelinks zijn bonuslinks die Google soms toont bij je zoekresultaten. Onder het zoekresultaat worden er soms 1 tot 4 sitelinks getoond. De sitelinks zijn te beheren via de Google Webmastertools (alleen uitsluiten en niet toevoegen).
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/07/site-links-marionpauw.png” align=”right” size=”huge”]

 De sitelinks wil je behouden en daarom zijn deze vier links het belangrijkst om een redirect (Server Side Redirect 301) in te stellen. Dit hebben we gedaan door in de htaccess file een simpele instructie toe te voegen zoals:
redirect 301 /nieuws.aspx http://www.marionpauw.nl/nieuws/
Voor de overige sites is gekeken welke belangrijk zijn en of de URL in Google naar voren is gekomen. Hiervoor maken we gebruik van zelf geschreven tools zodat het ook te controleren is of de redirect goed werken voor de zoekmachines:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2012/07/check-redirects-marion-pauw.png” align=”left” size=”huge”]

Inrichting zoekresultaten

Omdat in de vorige zoekresultaten de titel en omschrijving vaak hetzelfde waren is er gekozen om een plugin te installeren voor de zoekresultaten. De plugin is van Joost de Valk (Yoast.com) en maakt het makkelijk voor de auteur en uitgeverij om de zoekresultaten te schrijven. Door de plugin te installeren is de eerste stap gezet. De invulling er van moet nog gebeuren.
Door bewust de website te migreren is er ook gekozen om naast een mooie beheerbare website te laten ontwikkelen en de website ook zoekmachinevriendelijk te faciliteren. Als internet afdeling zijn we trots op het eindresultaat en hopen we dat Marion Pauw veel plezier beleefd aan de website. Ga voor het eindresultaat naar de website van Marion Pauw.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

2 reacties op “Marion Pauw heeft een nieuwe website”