Categorieën
Online algemeen

58 internet marketingtips in een digitaal jasje

Daan Walraven, content manager voor SEO weblog karelgeenen.nl, heeft op zijn initiatief een digitale gids vol met internet marketingtips ontwikkeld. Het concept digitale gids is een leuke manier voor het weergeven van content. De webpagina 58 tips internet marketing tips is een bron van nuttige internet marketing tips. Volgens eigen schrijven is het een e-book in de vorm van een website, een must read voor elke internet marketeer, maar ook voor degene die niet elke dag met internet marketing bezig is.

Daan heeft mij gevraagd om wat aandacht te schenken voor het concept en het eindresultaat. De 58 tips zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: algemeen, zoekresultaten, adverteren, conversie, sociale media, links opbouwen en statistieken. Omdat ik zelf de hele inhoud nog NIET heb gelezen maar meer heb gescand kan ik inhoudelijk niet vertellen of ik het er mee eens ben. Dit wil ik nog wel doen.

Mijn eerste oordeel is dat een goed uitgewerkte bron aan data is. Alles is gestructureerd en logisch ingedeeld. De gescande content is kloppend. Het is een goed begin dat een beginnende online marketeer zeker kan helpen met de beginselen van de online marketing. Een doorgewinterde online marketeer zal alles wel eens gezien hebben bij de meeste zaken ‘logisch’ zeggen. De manier van weergeven spreekt me wel aan. Het is een leuke vorm van weblezen.

Via deze weg wens ik Daan ook veel succes met het uitbouwen van zijn 58 tips. Zelf heb ik nog een 59e tip die als eerst genoemd moet worden “Begin met het doorlezen van de onderstaande 58 tips”. Als 60e tip zou een lijst met interessante publicaties / boeken een toegevoegde waarde zijn.

De tips zullen we doorlezen en wanneer ik of mijn mede bloggers er tijd voor hebben zullen we onze op- of aanmerkingen aan deze blogpost toevoegen.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “58 internet marketingtips in een digitaal jasje”