Categorieën
Video Marketing

YouTube Trends tool

YouTube blijft maar door gaan met ontwikkelen en veranderingen doorvoeren. Er is weer iets nieuws, YouTube Trends. Op de webpagina http://www.youtube.com/trendsdashboard kan je zien welk video’s veel worden bekeken.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/11/youtube-trends.png” size=”huge”]

YouTube probeert hiermee een zelfde weg in te slaan als de Twitter ‘trending toppics’. Je kan zien wat mensen op YouTube het meeste aanspreekt. Voor bedrijven kan het interessant zijn om te weten wat je doelgroep boeit. De gegevens worden verzameld op basis van inloggegevens en de history van de gebruikers.

Enkele leuke uitkomsten:

  • De meeste meisjes van Nederland tussen de 13 en 17 jaar zijn voornamelijk geïnteresseerde in make-up en andere informatie over opmaken. De jongens daarentegen kijken graag naar voetbal.
  • Nederlandse mannen bekijken geen video’s die Italiaanse mannen hun interesse wekt.
  • Meisjes in Engeland zijn meer geïnteresseerde in Justin Bieber dan make-up.

Met deze informatie kun je zo beter weten waar je met je video’s naar toe moet werken. Leuke maar vooral geinige tool binnen YouTube.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

2 reacties op “YouTube Trends tool”

Hey Mark,

Wat vind je van de laatste ontwikkelingen op YouTube gebied? Fancy interface maar vreemd dat de brand box en de side column image voor brand channels van de YouTube-aardbodem verdwenen zijn. Je kunt je afvragen wat dan, buiten alle mobiele opties en de gespaard gebleven topbanner nog de meerwaarde is van een brand channel…

Dat is inderdaad een vreemde aanpassing. Je kan nog wel steeds terugschakelen naar de oude layout. Er zitten in de nieuwe layout maar een paar leuke features die een aanvulling zijn.