Categorieën
Online algemeen

Esther Verhoef wint NS publieksprijs 2011

Zoals ik in mijn vorige post over de NS publieksprijs heb belooft zou ik nog terugkomen op de uitslag van de NS publieksprijs. Het is gelukt! Esther Verhoef, auteur van Déjà Vu, heeft de NS publieksprijs 2011 gewonnen en mag het boek noemen als boek van het jaar 2011!

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/10/esther-verhoef.png” size=”big” align=”right”]Déjà vu ontving 20,3% van de stemmen. Esther Verhoef ontving de prijs gisteravond in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van de winnares van vorig jaar, Simone van der Vlugt. De NS Publieksprijs is dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt. Ruim 66.000 mensen brachten hun stem uit, een verdubbeling van het aantal stemmen van vorig jaar. De prijs bestaat, naast de eretitel ook uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een treinabonnement.

Esther Verhoefs boeken worden uitgebracht door Ambo Anthos. Door verschillende marketing inspanningen waaronder mijn blogpost hebben we getracht een bijdrage te leveren aan extra stemmen. Het blijft natuurlijk wel een smaak en keuze van de lezer.

Na de uitslag is er gisteravond druk getwitterd over de uitslag. De nodige felicitaties vlogen heen en weer. Daarnaast was de uitverkiezing voor de scherpe marketeers tevens een mogelijkheid om Twitter als verkoopkanaal voor het boek in te zetten. Dit is o.a. door Ebook.nl en Bol.com gedaan:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/10/twitter-publieksprijs.png” size=”big” align=”left”]


Hierbij mijn felicitaties aan Esther Verhoef, Ambo Anthos en de rest van alle stemmers en mensen die dit succes mede mogelijk hebben kunnen maken. Esther zelf bedankt haar stemmers en volgers ook:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/10/esther-bedankt-op-twitter.png” size=”big” align=”left”]


Toch wel handig zo’n snel social kanaal. Maar of ik het boek zelf nu ga lezen…dat zie ik mezelf nog niet snel doen.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Esther Verhoef wint NS publieksprijs 2011”