Categorie├źn
SEO

Hoe krijg je een Twitter account op positie 1 in Google voor de zoekterm prinsjesdag?

Hoe krijg je een twitter account op positie 1 in Google voor de zoekterm Prinsjesdag? Normaalgesproken scoren Twitter accounts niet hoog in de Google index. Zeker niet nu Google niet meer de rechten op twitterfeeds bezig en de samenwerking met Twitter op een laag pitje heeft gezet. Toch kun je een eerste positie halen met je Twitter account. Zie de volgende afbeelding:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/09/prinsjesdag2011.png” size=”huge”]

Wat valt op? We zien als eerste resultaat Twitter, maar de url correspondeert hier niet mee. Het is namelijk niet direct het Twitter account dat de eerste positie behaalt, maar de website www.prinsjesdag.nl. Als we deze openen worden we echter direct doorverwezen naar het Twitteraccount van Prinsjesdag.
Hoe kan dit dan? Als we in de techniek duiken zien we dat er een 302-redirect (tijdelijke verwijzing) ingesteld is van www.prinsjesdag.nl naar je twitteraccount http://twitter.com/#!/prinsjesdag. Bij een tijdelijke redirect neemt Google neemt de pagina over waarnaar verwezen wordt (het Twitter account), maar blijft de oorspronkelijke pagina in de Google index (www.prinsjesdag.nl).

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/09/redirect-controle-prinsjesdagad.png” size=”big”]

Tot zover het Nerd-alert. Het is duidelijk wat er gebeurt en hoe dit kan, maar de belangrijkste vragen zijn: waarom zou je dit willen en wat levert het op?
Ik zou dit zelf nooit zo instellen. Ik begrijp de relevantie van het Twitter account, maar vind niet dat dit externe kanaal de waarde van de eigen website overstijgt. Bovendien biedt Twitter uitstekende mogelijkheden voor integratie op een eigen website, waar je de bezoeker kunt binden, overtuigen en informeren over je activiteiten.

Dat is mijn mening. Ik ben benieuwd of er ook argumenten zijn voor de huidige oplossing!