Categorieën
Online algemeen

Pas op met voetbal en context targeting

Voetbal websites zijn populair, voetbal sponsoring is populair en het Google Display netwerk is populair. Tel deze drie bij elkaar op en een bedrijf kan zijn sponsorship bekronen met een aantrekkelijke banner op een populaire voetbalsite, om op deze manier crossmediaal nogmaals de doelgroep te bereiken.

Dat klinkt goed, en kan het in de praktijk ook zeker zijn, tenzij….je inzet op de verkeerde websites.

Feyenoord banner op Ajax website

Bekijk de banner rechtsonder van Feyenoord sponsor ASR. Deze troffen we vanochtend aan op de Ajax (!)  fansite Ajax Netwerk. Vermoedelijk is de bannercampagne ingezet via context targeting op voetbal. Misschien is het niet onverstandig om Ajax gerelateerde website daarbij uit te sluiten. Wij vragen ons namelijk af of bovenstaande banner goed converteert en/of bijdraagt aan de merkwaarde.

ps. overigens gaan er wel vaker zaken mis met banner campagnes. Op dezelfde Ajax Website vinden we een Volkswagen advertentie waarbij de afbeelding niet geladen wordt. We nemen aan dat het aan de advertentie ligt, want de banner van Score Jeans werkt wel. Mocht iemand van Volkswagen dit lezen, dan is het probleem natuurlijk zo weer opgelost.
Niet werkende banner Volkswagen