Categorieën
Socialmarketing

Cuijkse bakker doet aan super social

De enige echte Kuukse bakker Harrie-Jan Loeffen is recent begonnen met speciale social acties. Het gebruik van social is bij webshops en andere (online gerelateerde) bedrijven, bijvoorbeeld sterke merken als Adidas, al een tijd belangrijk. Maar een bakker…nee daar had ik nog niet van gehoord. Persoonlijk ken ik Harrie-Jan al een tijdje. We delen namelijk dezelfde hobby als we het hebben over muziek maken en taart. Hij bakt/maakt ze graag en ik eet ze graag op.

Wat doet Bakkerij Loeffen precies. Op de sociale sites als Twitter en FaceBook is de bakkerij actief. Afgelopen periode heeft de bakkerij een paar acties uitgezet. Volg ons op Twitter en win een speciale twittertaarten. Like ons op FaceBook en win facebooktaart:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/07/facebooktaart.png” size=”large”]


Nadat een bepaalde periode voorbij is loot Harrie-Jan uit zijn volgers op likers iemand en deze kan de taart in de winkel ophalen:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/07/winnaar-facebooktaart.png” size=”big”]


Wat heeft deze speciale actie de bakker nou opgeleverd? Een twitteractie heeft hem nu 203 volgers opgeleverd. Deze volgers zijn lokaal gevestigd en kunnen dus een meerwaarde zijn voor de bakkerij. Op FaceBook is het aantal likes op de plaatspagina gestegen naar 80. Misschien nog niet ‘kei veul’ zoals we dat in Cuijk zeggen maar ik vind het idee echt super leuk en daarom al een post waardig. Er zijn in mijn ogen nog genoeg bedrijven die hier een voorbeeld aan kunnen nemen!
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/07/loeffen-op-facebook.png” size=”huge”]


Na deze socialactie kan hij zijn doelgroep wel netjes informeren over het lekkere brood dat op ons ligt te wachten of de Zeeuwse bolussen die we moeten proeven. Ik hoop dat Harrie-Jan hier vooral mee doorgaat.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.