Categorieën
Online algemeen

NU.nl nu nog even niet

De vernieuwde website van NU.nl is nog niet helemaal optimaal. Een collega tipte me over het feit dat de allereerste link op de site niet goed werkt:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2011/06/nu-nl-homepagelink.png” size=”small” align=”right”]

De link voor de pinksterdrukte gaat naar: http://www.nu.nl/binnenland/2534017/drukke-vrijdagspits-pinksteren.html

Een hele mooie URL als je het mij vraagt maar voor nu.nl “nu nog even niet”:

De foutmelding genereerd een status code 404 dus de pagina zou niet terug moeten komen in de zoekresultaten. Ben zeer benieuwd hoelang dit gaat duren! update: nu.nl heeft de fout adequaat opgelost!

Kijkend naar de snelle indexatie van Google dan komt er alleen een mobiele versie terug die wel werkt…gelukkig voor NU.nl maar is dit nu wel optimaal voor je Google positionering. De mobiele versie geeft duplicate content t.o.v. de orginele zoekresultaten. Gelukkig weet Google hier goed mee om te gaan omdat het om verschillende user-agents gaat:

Zoek je naar een ander onderwerp dan komen wel de 2 versies van een bericht (Willem Duys) terug:

Mijn tip voor nu.nl: Redirect de mobiele versie naar de HTML versie wanneer je met een gewone browser en computer de mobiele versie benaderd. En natuurlijk ook vica versa! Dat houdt je bezoekers langer op de website!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.