Categorieën
Online algemeen

Google Chromebook

Het is misschien een beetje spijkers op laag water zoeken, maar met deze blogpost willen we laten zien hoe belangrijk het is om op de actualiteit in te spelen. En zeker als je zelf de actualiteit kent of bent.

Gisteravond heeft Google haar “Chromebook” gepresenteerd. Google levert het besturingssysteem en Samsung en Acer verzorgen de hardware. Dit resulteert in een ‘internetlaptop’ die binnen 8 seconden is opgestart. Klinkt leuk en waarschijnlijk gingen er ook veel mensen gister of vandaag naar op zoek.

Als je als LaptopShop.nl dan de deal met Google sluit om deze vanaf 15 juni exclusief te verkopen dan is het wel handig als je daar op je website een vindbare pagina voor hebt ingericht.  Op de algemene zoekterm “chromebook” is dat lastig gezien het nieuws en de publicaties van Google zelf:

Maar als je in Google NL zoekt op “chromebook kopen” dan zou Laptopshop hier toch wel mogen staan. Wanneer ze vanwege geheimhoudingen niet eerder dan gisteravond een pagina mochten publiceren, dan in ieder geval via AdWords zou je denken zodat mensen de Chromebook kunnen reserveren.

Je ziet dat laptopshop.nl er wel bij staat, maar niet specifiek voor de chromebook en als landingspagina de homepage:

Nog specifieker zoeken naar “chromebook laptopshop”. Dan zou ik verwachten om toch op de bestel- of info-pagina van laptopshop.nl te komen. Helaas, ze staan op nummer één maar ….

… klik je erop blijkt de pagina niet meer te bestaan:

De zoekfunctie dan maar gebruiken:

Laat ons weten wat de juiste (bestel)pagina is en wij plaatsen hier de link. Wij willen hem ook bestellen!

Zolang de chromebook niet te bestellen is dan maar een gewone laptop / notebook:

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com

2 reacties op “Google Chromebook”