Categorieën
UPPERsearch algemeen

Weer een jaartje verder

Waar ik vorig jaar een uitgebreide post heb geschreven over mijn Lustrum in Search is het vandaag exact 6 jaar geleden. Time flies when having fun! Ook op een maandag maar dan wel met andere collega’s om me heen.

Ik ga nu geen aandacht meer schenken aan de zes jaren maar ik ben wel benieuwd naar de toekomst. Vorig jaar schreef ik nog over de blended search resultaten inmiddels zijn er toch weer flink wat zaken bij gekomen. Real Time Search is het afgelopen jaar volledig geïntegreerd binnen de zoekresultaten. Hiermee wordt Twitter toch als zeer belangrijk geacht. Effectief om je producten/bedrijf te promoten. Een zakelijk Twitteraccount zou daarom zeker tot mijn aanbevelen horen.

Apple heeft een nieuwe Iphone uitgebracht en de concurrent Android timmert ook hard aan de weg. Hiermee wordt Google Maps nog meer gebruikt. En ik moet zeggen dat ik het toch wel ideaal vind. Ook websites worden steeds meer mobiel toegankelijk.

Ook bedrijven gaan steeds meer het belang van search inzien. Gerenomeerde ‘traditionele merken’ zoals Zonnatura of Libresse en Tena kruipen uit hun schulp en wagen zich aan de eerste activiteiten m.b.t. zoekmachinemarketing. Een goed teken!

Op naar nog meer jaren met veel search ervaringen.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.