Categorieën
Webmastertools

Webmastertools niet altijd up to date

Sinds begin februari is de website van Karnavalsgezelschap De Nölers vernieuwd. Omdat ik als webmaster van deze carnavalsvereniging al jaren betrokken ben en het nodig vond om een nieuwe website is er gelijk een search ervaring ontstaan.

Tijdens de lancering van een nieuwe website moet er altijd gedacht worden aan een URL migratie. Aangezien ik bewust ben omgegaan met de migratie en bewust NIET alle URL’s heb voor zien van een redirect. Ben ik weer wat te weten gekomen.

De Google Webmastertools zijn niet altijd up to date in vergelijking met de natuurlijke zoekresultaten.

als ik de Google Sitelinks erbij neem zie je dat in Google deze links grotendeels al zijn omgezet naar de vernieuwde URL structuur:

Dit is binnen een week gebeurd! Super natuurlijk.

Kijk in de Google Webmastertools dan zie ik dat de URL’s van mijn sitelinks nog niet geupdate zijn:

Dit is voor het eerst dat Google eerder is dan de webmastertools.

Webmastertools succesvol voor URL verwijdering

Er is nog een aardig Google Webmastertools weetje. Omdat Google, zonder enige link, in staat was om de test omgeving van de nieuwe site te indexeren zat ik met duplicate content.

Middels de Google Webmastertools heb ik afgelopen week een request ingediend om de complete indexatie van dit subdomein te verwijderen:

Tot mijn verbazing heeft google dit in een paar dagen doorgevoerd met als resultaat. Geen duplicate content en een goede crawlability! Daarom is mijn advies…iedere website een Google Webmastertool account!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Webmastertools niet altijd up to date”