Categorieën
Video Marketing

Een branded channel? Vermijd YouTube advertenties

Door op YouTube actief te zijn kom je geregeld leuke zaken tegen. Vroeger was het leuk om advertenties uit het inhoudsnetwerk te zien die niet helemaal niet passen in de context van de pagina. Zie:

 

Dit was zo rond 2005 erg leuk om te zien. In het heden zie je ze nog af en toe terug komen maar minder vaak. De klanten van Google Adwords zijn steeds bewust van de plekken waar ze kunnen / moeten adverteren en waar niet.

Binnen YouTube kan ook geadverteerd worden middels Google Adwords. Een nieuw kanaal om je doelgroep te bereiken. Ideaal dus voor de slimmere adverteerder. Helaas kom je dan ook voorbeelden tegen die voor de beheerder van een kanaal, Nationale-Nederlanden in onderstaand voorbeeld, minder leuk zijn:

Je maakt dus als eigenaar promotie voor je video’s. Het geen je vaak veel geld voor hebt neergelegd. Als het nu een beetje tegenzit gaat de adverteerderer met je viewer vandoor. Om dit probleem tegen te gaan is er maar 1 oplossing. Kies voor een branded channel. Door ‘sponsor’ van YouTube te worden krijg je meer rechten en mogelijkheden. Een van deze belangrijke mogelijkheid is het uitzetten van advertenties op je video’s en kanaal:

 

Gelukkig heeft Wageningen University geen  last meer van vervelende reclame rondom haar YouTube kanaal en zijn ze nu volledig in staat om het bezoek optimaal te kunnen bedienen:

De bovenstaande reclame/advertentiebeelden zul je dus niet meer tegen komen. Investeren in YouTube en Video Search heeft daarom zeker een meerwaarde binnen de traditionele marketing middelen.

Hoe wordt je sponsor?

Een belangrijke vraag is nu hoe je sponsor kan worden. Hiervoor heeft YouTube een eigen kanaal opgezet met daarin alle mogelijkheden. Ik ben van mening dat gerenomeerde merken in Nederland een branded channel dienen te hebben. Want YouTube blijft voorlopig nog wel na Google de grootste zoekmachine van Nederland. Belangrijk is natuurlijk wel dat je doelgroep ook actief is op YouTube en jezelf relevant videomateriaal beschikbaar moet hebben.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Een branded channel? Vermijd YouTube advertenties”

[…] Bron: Wermenbol, L. (4 juni 2013). Verandering van Youtube-brandchannels zal morgen miljoenen merken raken. Geraadpleegd op 8 oktober 2014. http://www.marketingfacts.nl/berichten/verandering-van-youtube-brandchannels-zal-morgen-miljoenen-merken-raken Wermenbol, L. (14 maart 2014). Online-videomarketing: er is meer dan het aantal Youtube-vieuws. Geraadpleegd op 8 oktober 2014 http://www.marketingfacts.nl/berichten/online-videomarketing-er-is-meer-dan-het-aantal-youtube-views Geldverdienen.nl (15 september 2014). Geld verdienen met Youtube. geraadpleegd op 8 oktober 2014. http://www.geldverdienen.nl/youtube/ Wikipedia, Youtube (28 september 2014). Geraadpleegd op 8 oktober 2014 http://nl.wikipedia.org/wiki/YouTube Bovenkerk, M. (28 februari 2011). een branded channel? Vermijd Youtube advertenties. Afbeelding gedownload op 8 oktober 2014. http://www.uppersearch.nl/2011/02/vermijd-youtube-advertenties/ […]