Categorieën
SEO

Hi verpest goede landingspagina Iphone

Wanneer je in Google zoekt op een iphone in combinatie met Telecombedrijf Hi dan krijg je een technisch schitterend zoekresultaat van Hi terug:

Onderzoek naar de URL geeft technische de volgende acties:
URL naar http://hi.nl/iphone/ meta tag refresh (foutieve redirect) naar http://shop.www.hi.nl/hi/RAPRL/iPhone/799

Deze technische oplossing is een goed voorbeeld van de kers op de taart. De zoekmachines zien een korte krachtige URL met daarin een goede kwalitatieve zoekterm verwerkt namelijk ‘iphone‘.

De externe links waaronder die van de website apple.com verwijzen naar de korte URL. Hierdoor is de linkpopulariteit van de URL uitstekend te noemen. Door het gebruik van de foutieve vervolg redirect ontstaat er verlies van de linkpopularteit. Google kan de redirect niet volgen zoals te zien is in het zoekresultaat. Deze was anders wel aangepast met de nieuwe URL.
Het was beter geweest wanneer Hi kiest voor een andere technische oplossing. In deze oplossing moeten keuzes gemaakt worden. Die keuzes staan voor verschillende dilemma’s en voorkeuren per afdeling. De technische afdeling kiest er het liefst voor om de ‘lelijke’ URL te gebruiken (ik vermoed vanwege de online shop). De marketeer wil zeer waarschijnlijk de ‘mooie’ URL gebruiken vanwege de communicatie met de doelgroep.

De huidige oplossing is in ieder geval niet de beste. 1 afdeling moet gaan winnen en wie dat wordt laat ik aan Hi over. Maar de Iphone landingspagina moet of de mooie of de lelijke worden en niet allebei half.

Mooi voorbeeld hoe een bedrijf, dat online afhankelijk is van oa. de zoekmachines, toch een plank mis kan slaan. Ik zelf zou altijd gaan voor de mooie URL. Hopelijk gaat Hi hier nog aan werken.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.