Categorieën
Zoekmachinemarketing

Baby Dump vergeet te migreren

Bij de zoektocht naar relevante websites over babywinkels voor Baby Walz kwam ik de website http://www.wijsvinger.nl/veenendaal.html tegen. Op deze website staat een link naar de website website van Baby Stunter:

Dat de site verouderd is blijkt uit het feit dat Baby Stunter is overgenomen door Baby Dump. Wanneer je als bedrijf een andere organisatie overneemt dan neem je vaak ook automatisch de website over.

Dit proces kan voordelen bieden bij het verkrijgen van een betere linkpopulariteit. De aangelegde links naar de overgenome websites kan je namelijk migreren naar je eigen website. Hierdoor zullen zoekmachines de populariteit doorgeven naar je eigenwebsite. Het bijbehorende effect is kans op positionering verbetering.

Wat doet Baby Dump? Ze geven netjes aan dat ze Baby Stunter hebben overgenomen en dat je nu op de website van Baby Dump moet zijn. Gelijktijdig wordt je netjes na 10 seconden doorverwezen:

Als je naar de code kijkt dan zie je dat ze dit doen door middel van een meta tag refresh:

Jammer van de PageRank 4 die ze hier volkomen onnodig laten liggen!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Baby Dump vergeet te migreren”