Categorieën
Online algemeen

Sinterklaas en zijn pieten

De dagen worden korter, door de afgevallen bladeren schijnt de maan door de bomen en Sint en zijn pieten maken het land onveilig.

Voor Sint zijn het drukke tijden. Gelukkig heeft Bol.com – waarschijnlijk niet geheel toevallig – de verzendkosten op speelgoed tijdelijk opgeheven. Daar kan de Sint mooi op besparen.

Ook bespaart de Sint op kosten aan Google Adwords, want er is geen enkele advertentie te zien als je zoekt op “Sinterklaas”. Wel jammer dat hij niet een paar minuten de tijd heeft genomen voor een mooie meta-tag description. En tja, waar veel flash-sites nu tegenaan lopen is het ‘niet optimale resultaat’ in de instant preview:

Op zoek naar een Zwarte Piet in Nijmegen, bleek dat de hoofdpiet ook actief op Internet is. Er moeten natuurlijk zo ontzettend veel pakjes worden bezorgd, dat hij wel moet weten op welk adres hij moet zijn. (Sinterklaas wordt natuurlijk ook een dagje ouder) .  De website www.huureenzwartepiet.nl voorziet in de behoefte van velen.

Zwarte Pieten kunnen zich hier aanmelden als ze nog ergens een gaatje over hebben om pakjes te bezorgen. En mensen die er zeker van willen zijn dat hun huisje niet stilletjes voorbij wordt gegaan, die kunnen een zwarte piet ‘reserveren’. Inmiddels zijn er al meer dan 100 pieten over heel Nederland geregistreerd, want de site is heel handig op regio en plaats ingedeeld.   Bekijk bijvoorbeeld Zwarte Piet in Zoetermeer

Nog twee weken lief zijn en dan gaan we eens kijken naar de Kerstman.

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com