Categorieën
Webontwikkeling

Join the wave, voetbal reclamebord loopt veel website bezoek mis

Bij het kijken van voetbalwedstrijden op tv vallen de reclameborden langs het veld me regelmatig op. Zo ook tijdens Moldavië – Nederland. Een reclamebord viel me speciaal op, het bord met de communicatieurl www.jointhewave.nl. Wat zou daar achter zitten? Gezeten op de bank en met de iPhone in de hand meteen maar eens proberen! Het resultaat was als volgt…
jointhewave.nl screenshot

HELAAS! Een flash-site, dat is jammer. Het gaat dus om een actie van het HollandBelgium bid, maar wat zouden ze van me willen. Participatie? Dat gaat dus helaas niet door. Een gemiste kans, want hoeveel mensen zijn er tegenwoordig niet in bezit van iPhone of iPad en kijken tv met de gadget bij de hand?

De website ziet er overigens als volgt uit. Was het nodig deze website voor 100% uit Flash te laten bestaan?
Flash website Join the wave

Het meetbare effect van communicatieurl op voetbal reclamebord

Ze worden dus gezien die voetbal reclameborden, maar wat levert het op? In termen van bereik en awareness is het moeilijk conclusies te trekken. Het effect van een communicatieurl is echter direct te meten. Hoeveel bezoek kwam er tijdens en na de wedstrijd naar de website? Voor jointhewave.nl zullen deze data lager zijn dan nodig. Een gemiste kans.

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com