Categorieën
Zoekmachinemarketing

Google.com extra zoekbox

Na Real Time Search en Instant Search is het de beurt aan de navigatie zoekbox. Voor ons weer een nieuwe verandering / toevoeging binnen Google. De functionaliteit toont een extra zoekbox om de gebruiker te laten zoeken op de gezochte website. Bijvoorbeeld IMDB.com, de website die informatie over films beschikbaar stelt. Wanneer je IMDB in google.com (Engelse versie) invoert dan krijg je de onderstaande toevoeging in de zoekresultaten:

De functionaliteit is ook voor andere sites van toepassing zoals Wikipedia en YouTube. Je kunt het ook zien als een soort van site commando in Google.

Na een zoektocht blijkt dat deze functionaliteit niet nieuw is. In 2008 is er al op een international blog over geschreven. Dat we het nu pas zien kan te maken hebben met het feit dat Google ons standaard naar google.nl stuurt waar deze functionaliteit (nog) niet beschikbaaris .

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.