Categorieën
Video Marketing

Artiest Perquisite klikt op eigen YouTube advertenties in nieuwste videoclip

We schreven al eerder over creatief omgaan met YouTube met de geweldige Tipp Ex campagne. Vandaag stuitte ik op weer een andere creatieve uitspatting op YouTube, ditmaal helemaal geïntegreerd in de video.

Het betreft de nieuwste clip Set Me Free van de Nederlandse artiest Perquisite (bekend van Pete Philly & Perquisite). In de clip drukt de artiest namelijk zelfstandig op voorbijkomende ‘googel’ advertenties. Erg leuk gedaan!

Speciale YouTube clip Perquisite - Set Me Free
Perquisite gebruikt zijn eigen YouTube advertenties

De clip lijkt speciaal voor YouTube gemaakt. Daarmee lijkt de artiest een signaal af te geven dat YouTube zijn belangrijkste medium is voor de clip. Belangrijker dus dan TMF en MTV. Daar kan ik me persoonlijk iets bij voorstellen. In de eerste week is de clip ruim 10.000 maal actief (!) bekeken.

Erg leuk en slim gedaan dus, maar ik ben benieuwd hoeveel kijkers van de clip deze creatieve uitspatting ook opgevallen is.

Bekijk de videoclip op YouTube: Perquisite – Set Me Free

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Artiest Perquisite klikt op eigen YouTube advertenties in nieuwste videoclip”