Categorieën
Zoekmachinemarketing

Google Instant Search nu ingebakken

De allereerste zoekopdracht in Google liet zien dat Google Instant Search voortaan meer ingebakken zit. Middels een aan/uitknop kan je kiezen of je Google Instant Search wilt gebruiken (rechtsbovenin):

Vrijdag moest je nog naar http://www.google.com/ncr en ook ingelogd zijn. Nu heeft Google Instant Search dus voor iedereen die gebruik maakt van google.com beschikbaar gesteld. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Instant Search is doorgevoerd op google.nl!

Google Instant Search is de laatste dagen een veel besproken onderwerp. Het zorgt ervoor dat tijdens het intikken van een zoekopdracht de zoekresultaten al worden weergegeven. Dit biedt vele mogelijkheden maar eventueel ook belemmeringen voor SEO. Het is dus veelal belangrijker aan het worden dat je op de eerste drie posities gepositioneerd bent. Google Instant Search toont namelijk drie zoekresultaten. Verder moet je hard aan de weg timmeren om vanaf zoekwoord breed tot aan de longtail vindbaar te worden om zo optimaal bereik te halen. Dit biedt weer veel kansen en maakt ons vakgebied juist weer zo leuk!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.