Categorieën
Video Marketing

BCC Low Pricing High Service nu ook op YouTube

BCC is een bekende consumentenelectronica winkelketen in Nederland. Met hun slogan ‘Low Pricing, High Service’ timmeren ze hard aan de weg om een bepaalde plek in de Nederlandse markt te verwerven. Ook online zijn ze hier hard mee bezig. Dat is maar goed ook want de electronicamarkt is groot maar de concurrentie idem. Enkele concurrenten zijn Electro World, Expert, Harense Smid of IT’s.

Op het gebied van consumentenelectronica zijn de laatste jaren steeds meer veranderingen gekomen. Zo is de traditionele beeldbuis televisie niet meer aanwezig in menig huishouden maar staan bij de meeste mensen ‘platte televisies’ te pronken in de woonkamer. De reden dat ik schrijf over platte televisies komt omdat er hedendaags drie soorten zijn: LCD, Plasma en Led TV’s. Ook de komst van de DVD en Blu Ray met HD kwaliteit brengt menig onduidelijkheid bij de mensen. De mogelijkheden en kansen om de doelgroep te informeren zijn dus enorm.

Een kans om de doelgroep te informeren over het aanbod van de producten is bekend en bijna elke winkelketen die consumentenelektronica verkoopt heeft bijvoorbeeld een webshop. De markt verlangt ook dat de informatie over de producten eenvoudig verkrijgbaar is. Mensen informeren en verdiepen zich online steeds meer over bepaalde producten. Ik durft te stellen dat de consumentenelectronica hier in voorop gaat. Voorop lopen is daarom erg belangrijk geworden. De BCC heeft dit goed in de smiezen! Omdat mijn interesse en vakgebied voor video search hoog ligt keek ik vandaag naar de lijst van gesponsorde YouTube channels. Eerder schreven we over Opel dat met haar channel de eerste positie behaalde bij de social media monitoring. Maar ook de BCC heeft een branded channel en is dus als sponsor in YouTube vertegenwoordigd. En hoe! Op het moment dat ik naar het kanaal keek was mijn aandacht getrokken. BCC voert een uitstekende online video search strategy door en maakt op een goede manier gebruik van de ongekende mogelijkheden van YouTube.
Wat doet BCC in YouTube waarvan ik blij wordt?

 • Het delen van informatie over consumentenelectronica:
  • Middels interactieve communicatie geven ze uitleg over verschillende producten;
  • BCC Legt de doelgroep online uit hoe je producten moet aansluiten, hierdoor ontstaat een goede interactie;
 • YouTube elementen van een branded channel zijn benut:
  • De layout van de channel is in stijl met de website;
  • Er wordt gelinked naar de categoriën van de website in de header;
  • Er wordt gebruik gemaakt van video annotations (verwijzingen binnen video’s), hierbij wordt de doelgroep goed geinformeerd over andere video’s waardoor de aandacht voor het merk hoog is;
  • Er zijn afspeellijsten aanwezig of te wel de video’s zijn in categoriën verdeeld;
  • Er wordt goed omgesprongen met abonnees;
  • Er wordt aandacht geschonken aan overige social websites van BCC zoals Twitter;
 • Video’s worden op de website gedeeld om te bekijken;
 • Er zijn websitelinks gefaciliteerd naar de website. Mocht je interesse hebben dan kan je eenvoudig de website bereiken;
 • Er is aandacht besteed aan de inhoud en de kwaliteit van de video’s. BCC geeft hiermee een betrouwbaar beeld af.

Optimale interactie
Wanneer je een video bekijkt, zoals hieronder ge-embed, dan valt je op de kwaliteit van de video’s goed is. Het beeld is scherp (zelfs HD kwaliteit) en de video’s voldoen aan de eisen zoals ‘tijd’ en ‘bestandsgrootte’ die YouTube stelt. Ze hebben zelfs de beslissing genomen om 1 centrale actrice te gebruiken om je mee te nemen in de electronicawereld van BCC. Ande Smith, zo heet de actrice, laat je interactief weten welke video’s er zijn en waar je wat kan bekijken. Op het einde van de video verteld en kijkt Ande naar de mogelijkheden die ze hebben. BCC maakt dus optimaal gebruik van annotations in YouTube.Bekijk een voorbeeldvideo:

Voor het kanaal ga naar http://www.youtube.com/user/BCCNL of voor de website bezoek BCC op bcc.nl

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

2 reacties op “BCC Low Pricing High Service nu ook op YouTube”

Hoi Mark,

Wat een leuke reactie over de gemaakte video’s.
Het bedrijf sensmedia.nl heeft deze geproduceerd in opdracht van BCC.

Succes verder met je blog

Groeten,
Ande Smith