Categorieën
Video Marketing

Lady Gaga bereikt haar doel middels YouTube

Tussen het politieke spel door schittert Lady Gaga (je weet wel … die met de aparte kleren) op YouTube. De excentriek zangeres met een echte stem en muzikale vingers schitterd op YouTube met haar nieuwe clip van het nummer ‘Alejandro’. De clip is een paar dagen live en is door verschillende users verspreid. De clip is nog erger dan die van ‘Thelephone’ waar ze samen met Beyoncé het gevang onveilig maakt. In de clip van Alejandro zitten extreme punten in verwerkt. Maar wat bereikt Lady Gaga daar nu mee? Nou heel veel.

De clip is via haar officiële YouTube Channel te bezichtigen en staat sinds 8 juni online. In de 1.5 dag dat de video online is geplaatst is het al meer dan 7 miljoen keer bekeken. Jaja 7 miljoen mensen hebben de clip gezien en Lady Gaga heeft met 1 clip enorm veel bereikt. Hoevaak moet de videoclip via een TMF uitgezonden worden om zoveel ‘daadwerkelijke’ views te krijgen? Bizarre cijfers.

De cijfers tonen wel de kracht van online video search aan. Het is zeer specifiek … mensen hebben de clip ‘bewust’ bekeken (lean forward bereik) en zijn er bewust op zoek naar gegaan.

Lady Gaga scoort een online hit met Alejandro
Lady Gaga scoort een online hit met Alejandro

Bij de 7 miljoen views blijft het nog niet. Er zijn ook nog andere users die de clip op Youtube hebben gezet. Tel bij de 7 miljoen views ook nog maar zo 1.5, 1,3, 3 en 1,8 miljoen views op! Een ware hit dus! Lady Gaga BEREIKT haar doel(groep).

Voor degene die de clip nog willen zien: Lady Gaga Alejandro

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.