Categorieën
Zoekmachinemarketing

Bavaria jurkje en meisjes één grote hit

Waar Heineken eergisteren veel geld heeft uitgegeven om de ‘Heineken Pletterpet’ en het ontstaan ervan te promoten tijdens de WK wedstrijden scoort Bavaria pas echt! Heel Nederland heeft het over de Bavaria jurkjes en de Bavaria meisjes en niemand heeft het over deze pet.

Waarom krijgt Bavaria het altijd voor elkaar dat ze tijdens de zomerperiode…het toch weer beter doen. Durfen ze op de marketingafdeling meer dan bij Heineken? Heeft het toch te maken met de Brabantse ‘slimheid’? Vragen die ik niet kan beantwoorden. Wel geeft Google via de trends het online bewijs!

De trend in zoekvolume tussen Bavaria en Heineken
De trend in zoekvolume tussen Bavaria en Heineken

Op de radio vanmorgen hadden ze het ook weer over de Bavaria jurkjes en de opgepakte Bavaria meisjes. Iedereen spreekt erover…iedereen kijkt erna en iedereen vindt het prachtig…behalve Freddie natuurlijk.
Omdat Bavaria geen officiële partner is van de FIFA mogen er in en rondom het stadion geen reclameuitingen aanwezig zijn. Vandaar dat de jurkjes ook geen logo van het biermerk bevat.

Het is niet de eerste keer dat Bavaria ‘adremmer’ is dan de concurrentie. Met het nummer ‘life is life’ waren ze in 2008 ook weer de geniaalste. Ik ben zeer benieuwd hoe dit afloopt en of ze verder gaan met de campagne. Want zeg nou zelf…Nederland in de finale tegen Duitsland en dan zo’n dansje…dan zet Bavaria Nederland op de kaart. Dat is dan ‘Niet dom maar BudWeiser’!

Voor degene die ook nog zo’n jurkje overheeft en twee Grolsch blikjes (even) koud wil hebben:

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.