Categorieën
Local Search

Google Maps in 3d

Het klinkt misschien gek maar heb je de wereld wel eens in 3d gezien? Google Maps heeft een nieuwe aanvulling in Google Maps Street View gedaan. Sinds een ander half jaar is Google Street View in Nederland en zijn ze druk bezig geweest om de wereld letterlijk op de kaart te zetten. Door middel van auto’s, fietsen en weet ik wat nog meer voor vervoersmiddelen hebben ze bij Google veel geïnvesteerd in Street Views. Dat het gemakkelijk is is zeker. Want iedereen komt wel eens in de situatie dat hij ergens moet zijn en niet precies de omgeving kent. Door Street View kan je wel je herkenningspunten gaan verkennen.

Sinds gisteren en vandaag zie ik een nieuwe functie in Google Maps. Vandaag ben ik weer in het centrum van Nijmegen op verkenningstocht naar een bepaalde kroeg. Door middel van Google Maps en Street View wilde ik mijn horizon verbreden en toen stuitte ik op het feit dat het Street View mannetje een nieuwe bril heeft gekregen. Deze bril bestaat uit een rood en blauw glas of te wel 3d Street View:

Orgineel:

3d versie:

Ik zie helaas geen verschillen alleen paar kleuren in het plaatje. Zou het een 1 april grap zijn net als de koeiengeluiden, YouTube ASCI text en de “Where am I”?

Nuttig? Nee! Leuk? Ja!

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

3 reacties op “Google Maps in 3d”