Categorieën
Webmastertools

Verbetering uit Analytics nu ook in de Webmastertools

Eindelijk is Google er in geslaagd om ons als consultants websites beter te kunnen optimaliseren. Waar we in het verleden voor verschillende ‘beheerders’ een verificatiebestand of tag geplaatst diende te worden hebben we nu het voordeel dat je een gebruiker ‘rechten’ kan geven. Dit bespaard een hoop tijd. Zeker voor websites waar de hosting niet gemakkelijk te bereiken is. Denk hierbij aan partijen die centraal vanuit een land beheerst worden. Het is vaak een tijdrovendproces om een verificatiebestand geplaatst te krijgen.

Het lijkt erop dat de voordelen die langzaam in Google Analytics worden doorgevoerd ook in de Webmastertools beschikbaar gesteld worden. Als webmaster van veel websites vindt ik dit een hele goede verbetering. Google ga zo door!

Bron: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/03/sharing-verification-love.html

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.