Categorieën
UPPERsearch algemeen

Kim Pieters de mol van 2010

Ja hoor Kim Pieters is de brutaalste Mol in de afgelopen tien jaar wie is de mol. Het was dit jaar inderdaad het geval. Sanne Vogel doet net of ze de Mol is. Frits Sissing wint gewoon 21.950 euro en Kim Pieters is de mol van wie is de mol 2010. Helaas heeft onze internet zoektocht naar de mol niet tot de oplossing geleid.

Er waren flink wat aanwijzingen die leiden tot Kim. Zo waren de teksten die ze uitspraak als “Kennis Is Macht” en de stelling van Pytagoras vrij opvallend.

Gelukkig voor Kim waren er genoeg deelnemers die onhandig waren … of even wilde mollen. Ze hoefde in mijn optiek niet veel te doen.

Qua Search … natuurlijk was het stoer om te zien dat de Mol deed twitteren. Hierdoor ben je meer met het programma betrokken geraakt.

Kim je was een leuke mol. Op naar wie is de Mol 2011!

De aanwijzingen in het totaal:

Aanwijzing 1
De mol gebruikt vaak woorden in zinnen die achter elkaar haar naam vormen. Bijvoorbeeld Kennis Is Macht in aflevering 1.
En later in de serie Kon Ik Makkelijk tillen; Keuze Is Makkelijk, etc. etc.

Aanwijzing 2 Dit is de tiende serie van Wie is de Mol? En de mol is dus ook de tiende mol. Tien speelt een grote rol deze serie. Het Japanse teken voor tien is een plus-teken.
De mol draagt de hele serie een ketting met een plus-teken eraan en houdt deze veel vast in de biechten en tilt het op.
Bovendien komt het plus-teken en het woord ‘plus’ en ‘kruis’ vaak voor in de serie. Bijvoorbeeld in de opdracht in de school als de mol de stelling van Pythagoras moet oplossen en x (Romeinse tien) verwisselt voor een + (Japanse tien) en de som daardoor niet kan oplossen.
Bij de krateropdracht zegt ze: Na TIEN bordjes kwamen we aan op de top van de berg. Enzovoort.

In het sms je aan Erik staat twee keer het plus-teken en ook noemt de mol vaak het woord ‘plus’ en steekt ze geregeld tien vingers in de lucht.
Op het strand in aflevering 9 wordt De Mol Tien genoemd en in de dagboekjes op internet vormen de eerste letters samen ook De Mol Tien.

Aanwijzing 3 De mol zit in de auto met het groene mollogo op de motorkap. De mol blijft immers altijd in het spel.

Aanwijzing 4
De tocht naar de krater in aflevering 5 leverde een aantal Japanse tekens op.
Deze betekenen: morgen – spiraal – plaatje – antwoord – uitzicht.
Oftewel: bij de opdracht van morgen (aflevering 6) is in de spiraal met de fototentoonstelling de sleutel naar het antwoord: ‘uitzicht’. Het uitzicht van de mol.

Aanwijzing 5
Voor aflevering 6 zei de mol op Twitter: “Zie jij zie jij wat ik zie?” en tijdens de aflevering twitterde de mol: “Gezien?”. Dat had alles te maken met de oplossing van de fototentoonstelling. Het ‘point of view’ van de mol.

Aanwijzing 6 De ontbrekende letters in het dictee zijn: ZCT. Hardop gelezen staat er dan: Zet Ze Thee.
Ja, de mol zet graag thee, dat heeft ze in de eerste aflevering wel duidelijk gemaakt.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.