Categorieën
Online algemeen

Sneeuw legt verkeer en ANWB plat

Het is woensdagmiddag 10 februari 2010 en de weersomstandigheden in Nederland zijn niet helemaal optimaal. Wat doet autorijdend Nederland vandaag? Juist in de file staan. Op verschillende websites laten ze zien dat er weer kilometers file is. Behalve op anwb.nl. Waarschijnlijk is het bezoek naar de website te hoog waardoor de webserver de requests niet meer goed aan kan. Juist een reden om je website te optimaliseren op laadtijd. Het aantal requests zal daardoor afnemen…css / javascript / image optimalisatie…zo maar een aantal mogelijke ideeën. Het goede daaraan is dat Google dit sinds de laatste tijd als positief beoordeeld.

De website van de ANWB ligt plat

Gelukkig doet NS.nl het wel en heb ik gezien dat de treinen nog nergens last van hebben.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.