Categorieën
Online algemeen

Het voordeel van broodkruimels

Er was eens lang geleden voor de TomTom zijn intrede deed een sprookje over Hans en Grietje die broodkruimels op de grond lieten vallen om de weg terug naar huis te vinden. Vele websites zijn door dit verhaal geïnspireerd en tonen hun bezoekers bezoekers een kruimelpad naar de homepage.

Vooral voor bezoek vanuit zoekmachines die in veel gevallen niet op de homepage terechtkomen maar direct op een subpagina. Door het tonen van een broodkruimelstructuur ziet deze bezoeker in één oogopslag waar hij hij ergens in de structuur van de website zit.

Nutrilon, een leverancier van flesvoeding voor baby’s, heeft dit ook op haar site opgenomen.nutrilon-broodkruimels

Handig toch? Dat dacht Google nu ook!
Sinds vandaag zijn ze gestart met het tonen van de broodkruimelstructuur in de zoekresultaten ter vervanging van (onnodig) lange url’s.

nutrilon-broodkruimels in google

In het het voorbeeld hierboven van Nutrilon kun je dus naar de pagina ‘babykwaaltjes‘ waar je informatie over koemelkallergie vindt. Maar door verder naar links te klikken (daar waar eerst de URL stond) kun je ook rechtstreeks naar de homepage van Nutrilon. Wat ik nog wel vreemd vind is dat je niet op het begin van de URL kunt klikken om gewoon naar de homepage van Nutricia Kindervoeding te gaan.

Het is een leuke aanvulling. Je klikt op de ‘title’ voor het meeste detail, of binnen de breadcrumb voor een hoger gelegen pagina .

De lengte blijft, ondanks de broodkruimels,  een probleem. Zie hieronder een voorbeeld waar duidelijk te zien is dat niet de hele broodkruimelstructuur getoond kan worden:

breadcrumps

Ik ben benieuwd hoeveel mensen dit gaan gebruiken door op een van de ‘broodkruimeltjes’ te klikken. Gelukkig heeft Google er weer een aparte parameter aan gegeven zodat we dit in Google Analytics kunnen gaan meten.

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com

1 reactie op “Het voordeel van broodkruimels”

Ik vraag me dan af waarom dit zich niet bij alle resultaten wordt getoond op een SERP. Als ik zoek op voor mij relevante termen, dan komt mijn site daar nog niet op die manier naar voren. Is het een be(t)paalde instelling?