Categorie├źn
Zoekmachinemarketing

Manipuleer je doelgroep

miele-wasautomaten In alle copywriting trainingen en adviezen wordt erop gewezen dat het belangrijk is om de taal van je doelgroep te spreken. Immers, als jij geen tekst op je website hebt waar de doelgroep op zoekt dan zul je niet vindbaar worden op die term.

Wij gebruiken veelal het voorbeeld als dat ding waar je je was in schoonmaakt kapot gaat, dan ga je op zoek naar een …….

Inderdaad, een wasmachine. Maar een van de belangrijkste producenten van deze wasmachines vindt nog steeds dat ze wasautomaten verkopen.

Vandaag heb ik al meerdere malen op de radio reclame gehoord van Miele. Nee, ze hebben geen wasmachines in de aanbieding, maar wasautomaten. Heel goed Miele!!! Terwijl alle bedrijven hun sites nu geoptimaliseerd hebben voor “wasmachine” wordt gewoon de doelgroep gemanipuleerd en gebrainwasht met de term “wasautomaten”. Ik wens Miele hier veel succes mee.

BCC verkoopt gelukkig nog gewoon wasmachines.

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com

2 reacties op “Manipuleer je doelgroep”

In plaats van hun website optimaliseren ze dus hun doelgroep. Wel slim, want hiermee zet je dus alle andere fabrikanten van wasdingens op het verkeerde been en heb je meteen lekker goedkope SEA-termen.Zagen we zoiets ook al niet bij de Dongel van KPN.