Categorieën
Zoekmachinemarketing

Prinsjesdag 2009 een groot succes

Misschien was het nog niet geheel duidelijk maar dit jaar ben ik actief geweest voor de optimalisatie van prinsjesdag2009.nl. Samen met mijn SEA collega’s hebben we met het “team van Financiën” een succes weten te behalen.

Het grootste compliment dat we mochten ontvangen is het feit dat de capaciteit van de webservers het bezoek naar de website niet meer aan kon en de processor roodgloeiend werd. Het heeft ze uiteindelijk moeten besluiten om extra webservers beschikbaar te stellen en het ‘aantal mensen dat tegelijk een pagina kan oproepen’ (gelijktijdige connecties) heeft moeten verhogen. Het bezoek vanaf zoekmachines was met meer dan 43% toch groot aandeelhouder! Hoezo zijn zoekmachines belangrijk in het internet gedrag!

Terwijl Nederland in de krisis zit gaat men toch massaal naar internet om te lezen wat Hare Majesteit de Koningin ons te vertellen heeft. De tekst van de troonrede is op de officiële website te lezen en ga ik dus ook niet samenvatten. Wouter Bos kwam persoonlijk even vertellen hoe groot het succes het geweest is.

Waarom is het uiteindelijk succes goed gegaan? Enkele mogelijkheden: Afgelopen week heeft de sitemap (XML) zijn belangrijke dienst gedaan. De indexatie van de website is daardoor flink gestegen. Uiteindelijk heeft het instellen van de webmastertools (migratie functie) en een correcte URL migratie (zie voor slechte ervaringen het AD) ervoor gezorgd dat prinsjesdag2008.nl vervangen werd door prinsjesdag2009.nl. Als je nu zoekt op prinsjesdag en relevante termen komt de website goed naar boven!

Het belangrijkste is dat het ‘team van het Ministerie’ bewust en actief bezig is geweest met het live zetten van de nieuwe website. En er zijn nog genoeg kansen voor volgend jaar.

Om dit succes te vieren heeft het ministerie een borrel georganiseerd en een van de mindere kanten van ons werk is dat we daar dan soms voor worden uitgenodigd. Het was een geslaagde avond waarbij ‘de opluchting’ op een succesvolle middag van de medewerkers was af te lezen.

Enkele impressiefoto’s:

Het begin...de drukte moet nog komen
Het begin...de drukte moet nog komen
Drukte op de borrel
Drukte op de borrel
Medewerkers dansen op de 'Min Fin beats'
Medewerkers dansen op de 'Min Fin beats'

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

3 reacties op “Prinsjesdag 2009 een groot succes”