Categorieën
Zoekmachinemarketing

Keyword cloud over de hele website

Tijdens een bladertocht door de webmastertools van Google kwam ik er achter dat er een nieuwe zoektermoverzicht beschikbaar wordt gesteld door Google. Deze zoektermen bepaald Google aan de hand van de gehele website. Om deze zoektermen inzichtelijke te krijgen dient de website wel geverifieerd te zijn. Dit houdt in dat er een meta tag binnen de HTML templates of bestand genaamd google[ID].html in de root van de website geplaatst moet worden.

Wanneer dit allemaal beschikbaar is dan kies je voor de nieuwe layout. In het menu ga je naar Uw site op internet – zoekwoorden. Om de lijst met zoektermen als interessant te kunnen beschouwen zou het handig zijn als Google informatie geeft over de relevantie van de weergegeven lijst. Zo kan je jezelf afvragen of de eerste zoekterm de belangrijkste en meest gebruikte zoekterm is. Ben je benieuwd naar aantallen keren dat een zoekterm voorkomt en zou je diverse zoektermen willen uitsluiten.

density-cloud-gehele-website

In bovenstaand screenshot heb ik deze blog door de tool gehaald. Als ik de eerder gestelde vragen erbij neem dan is mijn vermoeden:

  • De eerste zoekterm wordt het vaakst gebruikt;
  • Kan je achterhalen of de content aansluit bij je doelgroep.

Wanneer er wijzigingen en of vernieuwingen beschikbaar zijn dan hoor ik het natuurlijk graag.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Keyword cloud over de hele website”

Het is jammer dat die data van Google helemaal nooit ergens te reproduceren valt, of terug te vinden is in de index. Het geeft hopelijk alleen maar een globaal beeld van je website, ik heb niet echt veel nuttigs met die data kunnen doen.