Categorieën
Local Search

Waar is Google Streetview beschikbaar

Zoals Tom in zijn eerdere post van vanmorgen schreef over de beschikbaarheid van Google Streetview wilde ik jullie even informeren hoe je met Google Maps kan controleren waar de streetcar al langs is geweest.

1. Ga naar Google Maps.
2. Zoom in het niveau van bijvoorbeel het land waar je de streetview wil controleren.
3. Sleep het gele poppetje naar het land wat je hebt gekozen. Zoals je nu ziet worden gebieden in je venster blauw gekleurd. In deze plaatsen kan je dus gebruik maken van de Google Streetview functie.

google-streetview-zoeken

Nadelen aan Streetview

Geweldige functie uiteraard. Hoe vaak heb je wel niet dat je uit de metro komt en je total coördinatie kwijt bent van noord-oost-zuid-west. Door even naar de plaats te zoeken in maps kan gelijk zien naar welk gebouw je moet lopen.
Maar er zullen natuurlijk ook nadelen zijn. Wat als jij met je winkel die dag toevallig de restaurateur op bezoek had en je pand volledig in de stijgers staat. Leuke online reclame voor de restaurateur en zijn busje maar niet voor jou.

Ik vind het leuk en zal er dus ook zeker gebruik van gaan maken voor bijvoorbeeld het inrichten van je vakantie.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Waar is Google Streetview beschikbaar”