Categorie├źn
Zoekmachinemarketing

Nog meer google experimenten

Vorige week maakten we hier al melding van Google TimeSearch. Bij een zoekopdracht kon je ineens aangeven uit welke periode je de zoekresultaten wilde zien om zo bijvoorbeeld alle nieuwe pagina’s over Barak Obama te bekijken zonder vermoeid te worden met resultaten toen hij nog in de race was voor president.

Vandaag ontdekte ik dat Google ook steeds meer aan het experimenteren is met de verschillende talen. Naast voorgenoemde dropdownbox met een tijdsperiode had ik twee extra dropdowns waar ik kon kiezen voor een taal. En of dat nog niet genoeg was, daarachter stond weer een dropdownbox met daarin de keuze uit 30 bestandsformaten.

Oftewel, ik kan nu zoeken naar alle Excel-bestanden over Barak Obama in het Spaans uit de afgelopen 24 uur.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2009/02/google-tijd-taal-bestandstype.png” title=”Advanced search” size=”big”]

Nu kan ik me het van Excel-bestanden nog wel voorstellen, maar ik vond het wel vreemd om ook de extensies .ISO, .TORRENT en .MP4 er tussen te zien staan.

Zoeken op een ISO van James Bond leverde me toch 3 downloads aan in de zoekresultaten. Wat zou de filmindustrie hiervan gaan vinden?

Een andere leuke feature die ik vanochtend zag was de weergave van aandelenkoersen. Ik was op zoek naar een klant en onder het zoekresultaat kwam een ‘plusje’ om de aandelenkoers weer te geven. Ook weer leuk bedacht.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2009/02/aandelen-in-google.png” title=”Aandelenverwijzingen voortaan ook in Google” size=”huge”]


Hebben we voortaan alleen nog maar Google nodig???

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com