Categorieën
Zoekmachinemarketing

Google bezig met timesearch

Vanmorgen kwam mijn collega Tom met een leuke functie die hij bij Google heeft gekregen. We hebben het maar even ‘timesearch’ genoemd. Door deze nieuwe functie van Google kan je aangeven over welke periode je de zoekresultaten wil krijgen. Zo kan je dus heel gemakkelijk al het nieuws van Barack Obama van de laatste 24 uur voorgeschoteld krijgen.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2009/02/google-time-search.png” title=”Google Time Search” size=”huge”]

Wanneer ik zelf naar Google ga krijg ik de functie niet te zien dus het lijkt er weer op dat Google aan het testen is. De functie lijkt mij heel handig om zo sneller de verse content in de zoekmachines te zien.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

3 reacties op “Google bezig met timesearch”

Zeker als je op zoek bent naar oplossingen voor computerproblemen krijg je vaak forumposts terug van jaren oud. Ideaal om deze dus weg te filteren!