Categorieën
Local Search

Schilderijen in Google Earth

Het Prado Museum in Madrid heeft in samenwerking met Google Earth een aantal schilderijen gefotografeerd.

Superscherpe foto’s van werken van Francisco Goya, Peter Paul Rubens en Diego Velázquez, maar ook van onder anderen Rembrandt en Jeroen Bosch.
Het maken van de foto’s heeft maanden geduurd. Er werden 8200 opnames gemaakt die door een speciale techniek 1400 keer scherper zijn dan die van een camera van tien megapixel.
bron: kunstjaar.wordpress.com

Persoonlijk heb ik het gelijk onderzocht en ben ik zeker te spreken over de kwaliteit. Mega scherp vastgelegd. Eigenlijk hoeven we op deze manier niet meer naar de museums. Wie zal Prado opvolgen? ’t Louvre misschien in Parijs?

Hoe hebben ze het gedaan
Op YouTube is de volgende video beschikbaar waarin duidelijk naar voren komt hoe ze de schilderen hebben opgenomen. Op zich is dat ook al een kunst (in techniek). Kunst zoekt kunst.

Screenshot uit Google Earth
Als levendig bewijs heb ik een screenshot gemaakt van Google Earth waarin ik het schilderij van onze eigen Nationale trots Rembrandt heb gekozen als voorbeeld.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2009/01/rembrandt-in-earth-large.jpg” title=”Rembrandt in Google Earth” size=”huge”]

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

1 reactie op “Schilderijen in Google Earth”