Categorieën
Video Marketing

Meer views met Video Search

Op YouTube kwam ik de volgende video van Street Fighter van Nintendo tegen. In deze game is het de bedoeling om in 1.5 minuut je tegenstander 2x K.O. te schoppen en te slaan. Uit de prehistorie komt dit spel, schat ongeveer 1992, maar wel super gaaf!

Nu heeft op YouTube Patrick Boivin een interactieve video geplaatst met het verwijzen naar andere video’s. Hoe heeft hij dit gedaan?

Bij de start van de video zie je vier klikbare buttons staan (XYAB). Deze buttons komen overeen met de controller van de (Super) Nintendo Entertainment System. Door op de button te klikken voert ‘Guile’, zo heet deze Amerikaanse soldaat, een mep of schop uit tegen een eerder gekozen tegenstander. In mijn voorbeeld is het me gelukt om de Russische worstelaar ‘Zangief’ (Wiki Zangief ) knock out te maken.

Door deze interactie op de video’s toe te passen genereer je automatisch meer views op de door jou geplaatste video’s. De vraag die ik interessant vind is of een niet geheel bekeken video wel als 1 view beoordeeld wordt? Zoals men waarschijnlijk weet zijn o.a. views belangrijk voor je rankings van de video’s.
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2009/01/youtube-streetfighter-large.jpg” size=”huge” title=”Wins Guile op Zangief”]

Bovenstaand voorbeeld is in mijn ogen een super goed uitgewerkt idee om ook met Video Search je doelgroep bij de hand te nemen. Je bindt een bezoeker langer aan je video’s, wat een positief effect op je naam heeft. Voor websites zou zoiets natuurlijk ook gedaan kunnen worden. Door je video’s interactief te maken kan je je doelgroep naar de juiste conversie laten leiden.

Als je de statistieken van Patrick Boivin bekijkt, dan kan je concluderen dat hij Video Search goed heeft opgepakt:

Bekeken video’s: 11483
Abonnees: 7918
Kanaal aantal keren bekeken: 196734

Tel daar de views van al zijn video’s bij op en je hebt toch leuk je naamsbekendheid vergroot. Hoeveel zou deze post daar ook aan bijdrage? Ik weet het niet.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.