Categorieën
Video Marketing

YouTube vernieuwd instellingen

Zoals op al diverse blogs is geschreven heeft YouTube haar instellingen aangepast. De video search engine toont video’s nu in breedbeeld formaat. De verhoudingen zijn daardoor van 4:3 naar 16:9 gegaan. Alles bedoeld om het de gebruikers makkelijker te maken.

Vandaag ben ik bezig geweest met een nieuw YouTube kanaal aan te maken en die daarbij te pimpen en toen stuitte ik op meer vernieuwingen.

Het uploadproces van een video ging als volgt:
1. Je koos een video;
2. Je schreef een titel, omschrijving en labels;
3. De video werd geupload.

Sinds woensdag 19 november 2008 is het mogelijk om meerdere video’s tegelijk te uploaden binnen YouTube. Tijdens het uploaden is het mogelijk om de vereisten gegevens in te vullen, extra handig daarbij is het feit dat YouTube de filename van de video als default titel invult. Extra reden om voor het uploaden gelijk goed na te denken over de bestandsnaam (omdat deze mede je positionering bepaald).

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/11/youtube-profile-2008.jpg” title=”YouTube profile 2008″ size=”big” align=”right”]Aan elke update zitten helaas ook minderen punten. Zo heeft YouTube ook bedacht dat het fijn is dat je na registratie van een account maar twee dagen moeten wachten voordat je een profilepicture kan uploaden.


Persoonlijk ben ik blij met de vernieuwingen al had ik graag gezien dat de video instellingen uitgelezen werden en daarmee de verhoudingen van de player bepaald werden.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.