Categorieën
SEO

Quantum of Solace in Google

Als fan van James Bond en zijn films is het vandaag natuurlijk een belangrijke dag. James Bond gaat in première. In Londen waar ik de afgelopen drie dagen was hangen er zelfs ‘moviewallies’ in de metro stations waarop de trailer te zien is. Dat noem ik nog is Marketing…maar hoe zou dat heten? Metro Marketing, wel een bereik daar en het zal ook wel werken want de roltrappen daar zijn me toch lang. Je kan er gewoon niet omheen of zal het gewoon tot de traditionele offline marketing behoren.

Google en Quantum of Solace
Even terug naar de online marketing. Ik kwam op de trefwoord quantum of solace een functie van Google tegen die ik nog niet eerder heb gezien. De aanvangstijdenzoeker van Google waarin je kan zoeken hoe laat een film te zien is in een bepaalde woonplaats.
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/11/quantum-of-solace-google-1.jpg” align=”center” size=”big”]

Het resultaat van Google Movie
Hebben we in Nederland wel behoefte als we ook al filmladder.nl kennen? Ik vind van wel want het levert je wel snel de filmtijden op:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/11/quantum-of-solace-google-2.jpg” align=”center” size=”big”]

Ik zou zeggen…weer meer blended search resultaten naast news, video, books en meer nu ook Google Movie Search

Ik vraag me af of je dit resultaat alleen maar krijgt op het moment dat een film in première gaat of dat het ook zichtbaar is voor films die al langer in de bioscoop te zien zijn.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

2 reacties op “Quantum of Solace in Google”