Categorieën
SEO

Kredietcrisis in Nederland? Geen enkele bank denkt eraan

Geen enkele bank denkt aan een kredietcrisis. Ze willen er allemaal niet aan…op zich logisch. Een bank hoort geen kredietcrisis te hebben. Afgelopen weken is de kredietcrisis toch echt een hype aan het worden en worden we overspoeld met berichten op TV, Radio en Internet. Tenminste als ik Google mag geloven. Wanneer ik een zoekopdracht uitvoer op “kredietcrisis” komen er 700.000 zoekresultaten naar boven. Welke websites staan bovenaan? Juist alleen maar nieuws websites en kranten.

Als we gaan kijken wat de afgelopen weken teweeg heeft gebracht dan is er een duidelijk beeld te krijgen. Zoals ik vorige maand al beschreven heb met de Sultana handpop is er voor kredieten, IceSave en de kredietcrisis identieke gegevens te verzamelen.

Zoals ik in de titel heb geschreven kan je de zin op 2 manieren intepreteren te weten:

  • Een bank wil niet aan een kredietcrisis denken want dan zijn ze de pineut.
  • Banken denken er niet aan om te optimaliseren rond een dergelijke zoekterm.

Vooral het laatste wil ik toelichten, dus banken doe er je voordeel mee. Door op een goede manier gebruik te maken van de hype rondom de zoektermen zie onderstaand screenshot is het mogelijk om heel veel traffic te genereren naar je website.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/10/zoekvolume-op-kredietcrisis-2008.jpg” align=”left” size=”medium”]

Er zijn verschillende doelgroepen van mensen die de zoekterm gebruiken. Er zijn mensen die last hebben van de crisis, deze mensen hebben hun geld bijvoorbeeld bij Ice Safe ondergebracht. Er zijn ook mensen die verwachten veel geld te verdienen, hoe maakt me dan weer niet uit, maar weten niet meer waar ze het moeten laten. Vooral deze laatste doelgroep kan je perfect opvangen. Door een geoptimaliseerde pagina te schrijven waarin je uitlegt wat jouw mogelijkheden zijn rondom sparen, beleggen en andere financiële diensten en of producten.

Als ik in Google Insight kijk naar de trend in de zoekwoorden “kredietcrisis” en “icesave” zien we dat er de afgelopen dagen een hele grote piek is ontstaan:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/10/insight-de-kredietcrisis-2008.jpg” align=”left” size=”medium”]

Leuk er aan is om te zien dat het zoekvolume op “icesave” in mei van het jaar is begonnen en dit volgens wikipedia ook aangegeven wordt dat in mei 2008 Icesave in Nederland actief is geworden.

Zoals de provincies al aangeven hebben hebben deze ook veel geld gestoken in de IJslandse bank Icesave. Ook Google Insight laad dit weer zien. Zitten alle marketeers van de provinciale staten nu te Google-en?

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/10/noordholland-in-de-kredietcrisis-2008.jpg” align=”center” size=”big”]

Als ik bij een Nederlandse bank als Internet Marketeer aan de slag zou zijn geweest…dan wist ik perfect hoe ik op een zeer eenvoudige en goedkope manier zoekvolume kon genereren en waren ze heel blij met me geweest.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.