Categorieën
SEO

Sultana handpop is sociaal en hot

Sinds enkele maanden worden we offline, op TV, overspoeld door de nieuwe reclame van Sultana. Met hun in mijn ogen geweldige handpop brengen ze reclames uit waarom we Sultana zouden moeten gaan eten. Misschien een idee om de 4 uur cup a soup te voorzien van een drie uur Sultana koek.

De handpop van Sultana doet het goed. Deze Mr. Jummy had al snel de harten veroverd van menig msn gebruiker en wordt gebruikt op desktops van computers of achtergrondschermen van mobiele telefoons. Voor degene die niet weten waar ik het over heb hierbij een foto van MR. Jummy de handpop van Sultana.

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/09/sultana-handpop-mrjummy-1.jpg” align=”right” size=”medium”]

Sultana goes social met handpop
In de kop geef ik aan dat de MR. Jummy sociaal is. Sultana pakt het namelijk goed op. Als je kijkt op de homepage van Sultana zie je veel sociale aspecten:

Nu zou het natuurlijk leuk zijn als MR. Jummy ook nog een blog maakt waarin hij zijn leven beschrijft.

Sultana effect in Google
Wat voor een effect heeft een TV reclame en sociale zaken online. De resultaten zijn geweldig. Tot voor kort heeft nog nooit iemand iets gehoord van de handpop en was Sultana steeds minder gezocht. Sultana was ook niet meer zo populair als we de Google Insight gegevens mogen geloven.
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/09/sultana-handpop-insight-1.jpg” align=”left” size=”medium”]

Wat doet de handpop met Sultana
Door de handpop te introduceren is er een enorm groot zoekvolume ontstaan op woorden als handpop. Waar poppen steeds meer uit worden en kinderen liever spelen met de Nintendo of Playstation komt er door de introductie van MR. Jummy weer zoekvolume in handpoppen. Mensen in Noord-Holland en Noord-Brabant zijn het meest geïntresseerd in de Sultana handpop, nu kom ik zelf uit Brabant en ben zelf ook wel fan geworden van de pop. Zelf heb ik er echter nog niet op ‘ge-google-ed’. Zeeland en Friesland doet de handpop niet veel. Deze mensen eten liever Friesche koeken en Zeeuwse wafels.

Hoe ziet het zoekvolume er sinds een tijdje uit:
[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/09/sultana-handpop-insight-2.jpg” align=”right” size=”medium”]

De hype was niet voorzien
Tijdens een bezoek van mij en een aantal collega’s bij Achtung in Amsterdam, de webbouwer van de website van Sultana. Hebben we het nog over Sultana en de handpop gehad. Het was nog maar de vraag of de handpop een populair artikel zou worden. Via mailingen werd wel langszaam duidelijk dat mensen de handpop konden waarderen en deze eigenlijk wel zouden willen hebben. Nou het resultaat hiervan is bekend. De handpop kan je inmiddels kopen.

[blockquote author=”Mark Bovenkerk”]De Sultana handpop is Hotter dan Hot![/blockquote]

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.

4 reacties op “Sultana handpop is sociaal en hot”

Omdat mijn dochter jarig was in september had ik gespaard voor de pop. Tot haar grote teleurstelling moest ze wachten tot eind november. Wij kregen een mail dat hij er weer was en vandaag 26 november ben ik naar de stad gegaan voor de handpop. Ondanks het feit dat hij er was vanaf gisteren ving ik weer bot. Dit is zeer teleurstellend voor ons. Nu hebben we wel de producten gekocht maar hebben nog geen pop. Hoe moet ik dit straks aan mijn dochter uitleggen als ze uit school komt. Is hier geen oplossing voor te bedenken? Monique Withagen