Categorieën
Zoekmachinemarketing

Search vanuit Hamburg

Op dit moment ben ik in Hamburg voor een interessante lezing over search, zowel SEO als SEA. Er zijn redelijk leuke dingen naar voren gekomen die mijn interesse hebben gewekt. Tevens heb ik een video van Google DE over hun Eyetracking, hierover komt later meer…spannend. (edit 3-9-2008: zie hier voor het eyetracking onderzoek

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/2008/09/boys-in-hamburg.jpg” align=”left” size=”medium”]De eerste dag in Hamburg leverde al flink wat search op…met de TomTom er naar toe…op zoek naar het hotel (google hulp). Aan het einde van de dag het belangrijkste: waar gaan we eten. Hier voor bood het mobieltje van een collega uitkomst. Het mooie is dat we geen mobile search hebben gebruikt maar om een vriend te bellen met de vraag of hij achter de computer zit…uiteindelijk hebben we een goed restaurantje kunnen vinden waar het lamsvlees prima smaakte. Een leuke bar was er niet dus werd het de bar van het hotel.

De belangrijkste punten uit de training zal ik in de loop der tijd beschikbaar stellen op deze weblog.

Als laatste wil ik nog Erica Schmidt bedanken voor haar goede uitleg en heldere presentatie. Erica is een bekende Amerikaanse SEM consultant en heeft o.a. gesproken op de Search Engine Strategies Londen van 2008.

Door Mark Bovenkerk

Search specialist / Webmanager van beroep maar privé ook webdeveloper, muzikant (drummer) en voetballer / voetballiefhebber (PSV Eindhoven). Graag rondlopend met camera of fototoestel en muziekspeler. Houd van observeren en eigenwijs zijn met als belangrijkste doelstelling overal het maximale eruit weten te halen. Dat is in één alinea wie Mark Bovenkerk is.

Jarenlange search expertise
Sinds 2005 houd ik me full time bezig met het optimaliseren van websites binnen de natuurlijke zoekresultaten. Daarvoor ben ik een goed jaar bezig met het ontwikkelen van websites. Hierbij maak ik gebruik van mijn ‘software ontwikkeling’ kennis en ambities die ik uit mijn vooropleiding genoten heb. Inmiddels ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van de natuurlijke zoekresultaten. Door de komst van de blended search of te wel de universele zoekresultaten ben ik veel betrokken geraakt met het optimaliseren van lokale zoekresultaten en video zoekresultaten.

Mijn schrijfwijze
Ik schrijf vanuit mijn gedachte, wat ik denk en wat ik vind. Ook zal een bericht altijd wel kans hebben op een spelfout…wat maakt dat uit in sommige gevallen…ik ben wie ik ben.