Categorieën
SEO

Google herkent dialecten

Als webmaster van de website van mijn blaasorkest ben ik ook geabonneerd op Google Alerts zodat ik een mailtje ontvang van Google als er over ons clubbie geschreven wordt.

Nou gaan er over de naam van ons orkest al jaren discussies of we de naam moeten veranderen. Met name omdat het orkest na 50 jaar een geheel andere koers vormt dan alleen het carnavals- en egerländer repertoire van vroeger.

De naam overleeft echter elke jaarvergadering opnieuw, omdat het zoveel historie heeft. De naam verwijst naar de mannen die vroeger de distels van het land plukten: de Disteltrekkers. Of in het Liemers dialect: De Dieseltrekkers.

Maar als Google nu zijn eigen interpretatie hieraan gaat geven is een naamswijziging misschien toch nog te overwegen. Dit mailtje ontving ik gisteren:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/google-herkent-dialect1.jpg” align=”center” size=”big”]

Nieuwsgierig als ik ben wat ze in Genemuiden over ons schrijven, terwijl we in Groessen hadden opgetreden open ik de achterliggende pagina op zoek naar een tekstfragment over de Dieseltrekkers. Wat schetst mijn verbazing:

[image src=”http://www.uppersearch.nl/wp-content/uploads/google-herkent-dialect1.jpg” align=”center” size=”big”]

Google meent dat ik op zoek ben naar dieseltractoren!
Zou ik nu naast www.dieseltrekkers.nl ook www.dieseltractoren.nl moeten aanvragen? Of toch maar een andere naam indienen op de komende ledenvergadering?

Door Tom Smits

Tom Smits, SEO specialist bij Bol.com