Je wordt er echt helemaal gek van! Al die spam in je Google Analytics cijfers. Dan denk je heerlijk veel traffic te hebben behaald maar dan blijken je cijfers vervuild te zijn met spam. Google Analytics doet er zelf standaard niets tegen. Hiervoor moet je toch echt zelf aan de bak. Helaas is er één groot nadeel. Google heeft nog steeds geen filter kopieer mogelijkheid en in ons geval betekend dat heel veel werk (veel filtes en veel websites). Daarom een quick tip!

Uitsluiten middels filters

Het uitsluiten van de spam middels filters is optie 1. Standaard maak ik altijd een property met ruwe data. Of te wel data die echt alles bevat zonder er aan te schaven. Op een kopie hiervan plaats ik filters. Zo ook mijn spam filters:

Als we het filter in detail bekijken dan kom je tot het volgende:

Uitsluiten middels segmentatie

Wil je snel het bezoek uit GA filteren zonder blijvende gevolgen dan kan je aan de slag met de segmentatiefunctionaliteit. Dit zijn filters die toegepast worden zonder dat ze iets opslaan. Het voordeel is dat dit te delen is en dus makkelijk is op te slaan in je eigen inlog en makkelijk op meerdere sites is toe te passen. Omdat we graag onze lezers willen helpen delen we hierbij onze segmentatie “Sessions Without Spam“. We blijven dit segment continue verbeteren dus handig om te gebruiken. Zie bij ons het verschil in een bepaalde periode:

Voor meer informatie zoek dan eens in Google op op de url van de spam robot in combinatie met Google Analytics. Je komt dan een heel eind. Voor duidelijke uitleg kijk dan eens op PartnerinContent.nl.

Op naar een spamloos leven :)

Comments are closed.